2024 juni – Norge, Gaustablikk

Color Line Hybrid färja Strömstad-Sandefjord

Den 1 juni går 6 dagarsresan till Gaustablikk, som ligger öster om Norges vackraste berg Gaustatoppen, vilket mäter 1 883 meter över havet. 

Vi åker med Color Line och äter buffé 13.00 på överresan. Vi besöker det Norska industri-arbetarmuseet i den världsarvsklassade orten Rjukan. Här hindrades Hitlers planer på att utveckla en atombomb, genom sabotage vid Vemorks vattenkraftverk. På resan finns även tid för vila, vandring och utflykter.

Hoppas vi ses. Peter och Gunilla

Gaustablikk Vermok vattenkraftverkDag 1 – 1 juni

Avresa från våra hemorter till Strömstad, där kör vi ombord på Color Lines Hybrid-färja, som tar oss till Sandefjord. Under överfarten äter vi Color Lines lunch-buffé på restaurangen Koster på 7 våning. Vi har våra matplatser under hela överresan. Väl framme i Sandefjord ställer vi kosan mot vårt Hotell Gaustablikk Resort i Rjukan, där vi bor fem nätter under vår vistelse i Norge. Vi stannar naturligtvis för eftermiddagsfika på någon vacker plats. Väl framme på vårt hotell checkar vi in och äter en trerätters middag.

Dag 2 – 2 juni

Efter en lugn och god frukost, åker vi till Arbetslivsmuséet. Mycket att se och ta del av. Muséet öppnar kl. 12.00 och stänger 16.00. Vi återvänder till hotellet för vår trerätters middag och avkoppling i denna unika fjällmiljö.

Gaustablikk hotellDag 3 – 3 juni

Idag kör vi mot nya spännande utflykter ”Vrangefoss slusepark”. Anläggningen har fem slusskammare som lyfter och sänker båtarna hela 23 meter. Vid den översta slusskammaren finns den historiska slussmästarbostaden. Här finns servering både inne och ute och man kan promenera utefter kanalen. Väder och vind bestämmer när vi återvänder hem!

Dag 4 – 4 juni

Vi tänker titta på utsikten från Gaustatoppen idag. Vi åker bergbanan inne i berget. Detta skall vara något utöver det vanliga. Vi har inte lagt in liftpriset i resan, eftersom vi inte vet hur många som vill åka Bergbanan. Vill man vara hemma vid hotellet och njuta av naturen där, så gör man det. Poolerna på hotellet är ju till för oss också.

Dag 5 – 5 juni

I dag bestämmer naturen vad vi skall göra. Väder, vind, nederbörd, sol. Vad som än händer kommer den att bli bra!

Dag 6 – 6 juni

Efter en god frukost måste vi lämna detta vackra landskap för en trivsam resa hem. Nu kör vi landvägen hem. Väl inne i vårt vackra Bohuslän är alla flaggor hissade på vår nationaldag.

Gaustatoppen fjellresort
Gaustatoppen linbana

I resans pris ingår:

 • 5 nätter på hotell med 5 frukostar
 • 5 middagar (3-rätters)
 • Vi tänker oss att fixa en del bussluncher till självkostnadspris.
 • Kaffe + tilltugg.
 • Vi åker med Color Line Hybridfärja, Strömstad – Sandefjord.
 • På färjan äter vi lunchbuffé på restaurang Koster, vån 7.

Bussvärdinna Gunilla

Ingår ej:

 • Måltidsdryck till middagar ingår ej.
 • Minibaren ingår ej.
 • På våra utflykter ingår inte eventuella biljetter/entréer.

Meddela allergier vid anmälan.

Hållplatser och tider meddelas senare.

 Sista anmälningsdag 15 april 2024

Ändringar i reseprogrammet kan ske under resans gång. Reservationer för valutaförändringar och bränslepriser! Med reservation för feltryck.

Resan arrangeras i samarbete med Resegruppen

Gaustablikk sluss

Foto:

 • Gaustatoppen av Geir Hval, Wikipedia 
 • Vermok tungvattenfabrik av MiSi at German, Wikipedia
 • Vrangfoss slusepark av Morten Nærbøe, Wikipedia