2023 – Från Broadway till Duvemåla

För dig som vill läsa om 2024 års föreställning klicka på länken “Från Broadway till Duvemåla” nedan.

Från Broadway till Duvemåla

Torsdag 5 oktober 2023 är det premiär på föreställningen Från Broadway till Duvemåla.

Föreställningen, som av pressen  beskrivits som ”musikalernas Diggiloo”, såg dagens ljus 2016 när sångerskan och musikalartisten Viktoria Tocca på eget initiativ bokade Berwaldhallen i Stockholm. Vad som från början var tänkt som en engångsföreteelse växte snabbt och är idag, 10 säsonger och över 250 000 sålda biljetter senare, en av Sveriges mest framgångsrika scenshower – älskad av såväl kritiker som publik.

Från Broadway till Duvemåla är Sveriges mest populära musikalshow och utan tvekan en av årets återkommande höjdpunkter för alla musikalälskare! Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler – allt framfört av några av våra bästa och mest meriterade musikalartister.

På Sverigeturnén 2023 medverkar följande solister:

Artisterna i Från Broadway till Duvemåla

Laila Adèle har sagts inneha en av Sveriges mäktigaste soulröster. Hon har både släppt egna album på skivbolaget BMG och medverkat i Melodifestivalen. Hon har medverkat i flertalet musikaler i stora roller, som Little Shop of Horrors, Hairspray, Jekyll & Hyde och Legally Blonde. Hon var Tomas Ledins sidekick i showen Skarpt läge och hon gjorde även ledmotivet En värld full av liv till nyinspelningen av Disney’s storfilm Lejonkungen 2019. Senast kunde vi se Laila i rollen som Maria Magdalena i vår uppsättning av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Malena Tuvung har medverkat i mängder av musikaler och gjort flera stora roller bl a i Fame, Grease, Jekyll & Hyde , My Fair Lady, Mary Poppins, Romeo&Julia, West Side Story och Crazy For You. 2009 gjorde hon huvudrollen i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, Memory. Den fick hon även framföra i SVT:s Allsång på Skansen. Sommaren 2022 sågs hon i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla. Malena är även aktuell med den egenskrivna soloföreställningen Evergreen – En hyllning till Barbra Streisand.

John Martin Bengtsson är en av Sveriges “musikalfantomer” och är troligen den ende i världen som sjungit både titelrollen i The Phantom of the Opera och Raoul på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i en lång rad musikaler både i Sverige och utomlands, bland andra Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, Cabaret, West Side Story, Les Misérables, Wicked och Skönheten och Odjuret. Senast kunde vi se John Martin i rollen som Karl-Oskar i Kristina från Duvemåla på Dalhalla.

Patrik Martinsson har arbetat som sångare, skådespelare och musikalartist sedan tidigt 90-tal. Han har bland annat medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, Evita, Chess, Hair, Robin Hood – The Musical och Mamma Mia! Vid sidan om musikalkarriären har han dessutom medverkat i mängder av teater-, film- och TV-produktioner.

Harriet Jones innehar hedersexamen i klassisk sång från Royal Academy of Music i London. Hon gjorde under flera år huvudrollen Christine Daaé i The Phantom of the Opera på West End i London och spelade drottningen i Disney’s långfilm Beauty and the Beast. Hon har även medverkat i huvudroller i musikaler som Guys & Dolls och Cinderella, samt som solist på konserter i bl.a Hong Kong, Tyskland och Thailand.

Från Broadway till Duvemåla

Föreställningen börjar kl. 19.00 och vi kommer att vara på Göteborgs konserthuset ca kl. 18.15 om man vill beställa något i baren.

Hållplatser: Dessa tider gäller för torsdag.

  • 16.15   Garaget
  • 16.20   Lilla Edet, torget
  • 16.35   Lödöse Södra
  • 16.45   Älvängen
  • 16:50   Gallås
  • 16.55   Nödinge
  • 17.05   Eriksdal
  • 17.10   Bohus centrum

 

Sista anmälningsdag: 1 augusti 2023

Presscitat