En tur i vackra Bohuslän – Vi gör gärna en repris på denna uppskattade resa.

Vi fick en beställning på denna resa av en förening. Den blev mycket uppskattad. Vi gör gärna en repris för en grupp på mellan 30 till 55 personer. 

En resa i norra Bohuslän som bjuder på hällristningar från bronsåldern, rundtur med båt,  lunch på Furholmen och ett guidat besök på Tjärnös marina laboratorium. 

VITLYCKE MUSEUM

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecentrum i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser. Här kan du gå med guide, eller vandra fritt mellan hällarna och tolka de unika ristningarna.

Över hela världen har människor ristat och målat på klippor och i grottor. I Tanum har människor från bronsåldern ristat in tusentals bilder på de släta klipporna i landskapet. Bilder av skepp, människor, djur och skålgropar trängs med väderguden och det berömda heliga brudparet. De 3 000-åriga bilderna är så unika att de finns med på Unesco:s världsarvslista. Bilderna berättar om människorna som levde sina liv i Tanum under bronsåldern.

Vitlycke häll

FURHOLMEN I STRÖMSTAD

Furholmen båt

Så tidigt som på 1920-talet finns det dokument som visar att Furholmen i Strömstad var ett organiserat havsbad. Vid den tiden hade man kommit på att det inte var farligt att bada i havet. Man hade till och med börjat förstå att det kunde vara sunt. Kallbadhusen började få konkurrens av havsbaden och i Strömstad fanns ett perfekt bad på Furholmen. Små båtar började köra trafik till ön. Båtarna växte i storlek i och med att antalet gäster ökade.

Furholmen ligger bara 5 minuters båtresa från Strömstad centrum och är en fantastisk ö med många möjligheter för arrangemang, t.ex. konferens, bröllop och jämna födelsedagar. Företagets Kick-off eller teambuilding kan förläggas här med sport, spel, femkamp, mat & dryckesprovningar och många andra aktiviteter. 

Om ni vill erbjuds en kort skärgårdstur, innan besöket på restaurangen med havets läckerheter.

Furholmen skaldjur

TJÄRNÖ MARINA LABORATORIUM

Tjärnö laboratorium

Tjärnö marina laboratorium är beläget vid Sveriges artrikaste havsområde i norra Bohuslän, intill Kosterhavets nationalpark. Här finns fartyg, fältutrustning, dykerifaciliteter, laboratorier, havsvattenssystem, lektionssalar, förläggningar, matsal, liksom kunnig och hjälpsam personal.

Tjärnö Akvarium är kanske inte så stort men det är Sveriges artrikaste. Här finns drygt 200 olika arter fiskar, krabbor, sjöstjärnor, rödalger och mycket mer att se och uppleva. En guide visar oss runt.

Tjärnö laboratorium akvarie

I Bohus-resan ingår:

  • Förmiddagskaffe och fralla.
  • Vitlycke museum med guide.
  • Lunch på Furholmen. Innan lunch får vi en rundtur med båten.
  • Tjärnö marina laboratorium med guide.
  • Eftermiddagskaffe och bulle.

Finns intresse för denna uppskattade resa gör vi gärna en repris.

Kontakta Lilla Edets Buss så skräddarsyr vi resan efter era önskemål.

E-post: kontoret@taxilillaedet.se 

Telefon: 0520 – 65 75 00.