21 till 28 maj – Romantische Strasse

Tysklands vackraste väg, bjuder på ringmurar, korsvirkeshus, kyrkor, torn, kullerstensgator och slott. Besök på Glocke Weingut vingård med vinprovning. Sparrisgård och mycket mer!

Romantische Strasse uppfanns som begrepp efter andra världskriget, när Tyskland ville bygga upp sin turistindustri igen. Löst baserad på en gammal romersk handelsväg, skapade man historier romantiska konceptet på 1950-talet.

Romatische Strasse - rödvin och sparris

   Dag 1 – söndag 21 maj

Vi åker ut bekvämlighetsvägen med Stena Line från Göteborg till Kiel. Väl ombord får vi våra hytter sedan äter vi en trerätters middag, i restaurang Metropolitan kl. 20.00. Förhoppningsvis får vi en fin kväll ombord.

   Dag 2 – måndag 22 maj

God morgon i Kiel. Vi äter frukost innan båten lägger till och sedan börjar vårt äventyr mot Romantische Strasse. Vi stannar naturligtvis för bensträckare och lunch på något trevligt ställe. Dagens resmål är Baunatal där vi övernattar på Best Western Ambassador, middag på hotellet. (45 mil)

   Dag 3 – tisdag 23 maj

Vi börjar resan mot Würzburg där Romantische Strasse börjar. Från Würzburg till Rothenburg ob der Tauber åker vi på Romatische Strasse. På denna vackra väg tar vi oss genom små fina byar, fram till Rothenburg och Hotel Gasthof Zum Rappen/Topplerhaus i tre nätter. Här passar vi på att ha en trevlig bussfika. (25 mil)

   Dag 4 – onsdag 24 maj

Efter en lång och god frukost gör vi en utflykt till Dinkelsbühl som är en av Tysklands bäst bevarade senmedeltida städer. Hur länge vi stannar kan väder och vind få bestämma. Kanske någon flytande överraskning. Vi är hemma i Rothenburg i god tid för vila innan middagen. (ca 5 mil)

   Dag 5 – torsdag 25 maj

På förmiddagen är det besök på Glocke Weingut med vinprovning. Vingården ligger ca 15 min med buss från hotellet. Därefter är det en ledig dag i Rothenburg. Middag på hotellet kl. 19.00.

   Dag 6 – fredag 26 maj

Nu vänder vi hemåt mot grand finalé med vår 3 rätters middag på Spargelhof Heuer i Fuhrberg. Vi åker på fina vägar från Rothenburg mot Fuhrberg i denna vackra natur. Vårt övernattningsmål är Hotel Landhaus Eden i Soltau.  

   Dag 7 – lördag 27 maj

Utvilade äter vi en god frukost. Nu har vi bara 17 mil till Kiel. Om trafiken vill så åker vi till City Mark för att shoppa loss innan vi åker till färjan, som avgår kl. 18.45. Vi får likadana hytter som på utresan och Taste buffé all inclusive väntar oss på. Vi roar oss med varandra och alla andra.

   Dag 8 – söndag 28 maj

Välkommen hem till Sverige. Innan båten lägger till äter vi frukost. Mätta och nöjda kör vi mot respektive hemort. Och hoppas att vi ses snart igen.

Auf Wiedersehen

Peter och Gunilla

Rothenburg, Glocke vingård

För frågor och anmälan ring Gunilla Sjöstedt på telefon 0730 – 45 18 60. 

I resan ingår

 • Buss och båtresor enl. program.
 • Del i insides 2-bäddshytt inkl.
 • 1 trerättersmiddag och 1 buffé,
 • 2 frukostar på Stena Line.
 • Annan hyttkategori kan bokas mot tillägg.              
 • 1 natt på Best Western Ambassador, halvpension, i Baunatal.
 • 3 nätter på Hotell & Gasthof Zum Rappen/Topplerhaus, halvpension.
 • 1 natt på Landhaus Eden i Soltau, frukost.
 • Vinprovning 5 sorter hos Glocke Weingut und Hotell i Rothenburg o.d. Tauber.
 • 3 rätters middag på Spargelhof Hauer i Fuhrberg.
 • Rundvandring på Sparrisgården.
 • Lite överraskningar
 • Busskaffe 
 • Bussvärdinna

Ingår ej:    Middagsdryck, luncher.

Meddela allergier vid anmälan.

 

Sista anmälningsdag 8 april 2023

Tips inför båtresan: Packa en liten övernattningsväska till färjeturen. Så får resväskorna stå kvar i bussen.

Obs Glöm ej pass och EU-sjukförsäkringskort!!!

 

Resan arrangeras i samarbete med Resegruppen

Med reservation för ändringar i programmet, samt valuta- och bränsleförändringar.

Med reservation för feltryck.

Rothenburg by night - Photo by Tobias Reich on Unsplash