Julmarknad i Rostock – 2022

Marknaden i den historiska stadskärnan i Rostock är den största och en av de vackraste julmarknaderna i norra Tyskland. Traditionellt anländer jultomten i båt till hamnen för att officiellt öppna julmarknaden. Dekorationerna är bland de bästa och största i Tyskland. Julgranen är 19 m hög och dekorerad med flera tusen ljus och julpyramiden som pryder torget är den största i världen med över 20 m höjd och är inskriven i Guinness rekordbok. Passa på att äta dig genom Schlemmermeile (gourmetmilen) som är en fest för gom och mage och glöm inte att pröva den medeltida rätten Mutzbraten, fläsk med örter rostade över öppen eld, som enligt tyskarna smakar himmelskt.

Välkomna att följa med. 

Onsdag 7/12

Start i Lilla Edet 06:30 med stopp i Lödöse 06:45 för påstigande söderut till Björkäng där vi äter en god landgång som frukost. Åker vidare till färjorna Helsingborg – Helsingör (20 min) och Gedser – Rostock (ca 1 tim 45 min) så här har ni tid att äta lunch. Väl i land åker vi till Calles och shoppa inför jul och nyårshelgen innan vi åker till Penta Hotel, som är beläget mitt i marknaden och checkar in. Efter incheckning går vi till Ratskeller för en middag.

Torsdag 8/12

Frukost och sen är det dags att besöka julmarknaden som ligger bland annat på Kröpeliner Strasse och den stora shoppinggatan Lange Strasse. Här kan ni ströva runt och njuta av alla dofter från marknaden, glühwein, jägertee, punsch, pepparkakor, brända mandlar och annat gott som hör julen till. Ni lyssnar till högstämd julmusik och kan botanisera bland alla varor som är till salu.

Fredag 9/12

Efter frukost säger vi Auf Wiedersehen till Rostock och vänder hemåt samma väg fast omvänd till våra respektive hemorter. Givetvis stannar vi på Björkäng för ett härligt julbord. Därefter styr vi kosan hemåt.

I priset ingår:                   

  • Buss och båtresor enl. program.
  • 2 övernattningar på hotell inkl. frukost.
  • 1 middag Ratskeller.
  • 1 jullandgång Björkäng.
  • 1 julbord Björkäng.
  • Serviceavgifter.
  • Vägavgifter.